catwalk HAT trends spring-summer 2017

catwalk HAT trends spring-summer 2017

"Wij brengen de baret terug op het mode podium, hoedje af! Aldus". Harpers Bazaar

Baretten stonden in het middelpunt van de aandacht op de internationale catwalks voor winter 2016/17.

De baret is een mode-icoon in de categorie hoofddeksels, dat refereert aan de gebruikelijke outfit van boeren in Baskenland. Vanwege het comfortabel en praktisch gebruik speelt de baret een prominente rol in de militaire tenue: het houdt de lichaamswarmte vast die via het hoofd kan ontsnappen ,  verdraagt regen en sneeuw , en is oprolbaar.

De baret werd het symbool van de modern sportieve vrouw in de 40ger jaren, tooide filmsterren zoals Garbo en Bacall. En wie kent niet de typerend zwoele blik van Brigitte Bardot en van Fay Dunaway als Bonny in de zestiger jaren.

Het favoriete hoofddeksel van de Parijse modeontwerpster Sonja Rykiel wordt getipt als

“must-have” accessoire voor dit seizoen en door het aanpassingsvermogen een topic op mode redacties.