Baretten Trend

De populariteit van de baret is duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Het komt wellicht deels door "Emily in Paris", maar ook door de nonchalante allure die de baret uitstraalt.

Tel daarbij op dat een baret je hoofd en oren heerlijk warm houdt en je hebt het recept voor de faam van de baret.

In de Hoeden MV winkels vind je baretten in diverse diameters en materialen. Je kunt uit meer dan 30 kleuren soepele wol baretten kiezen waarbij onze favorieten gemaakt zijn van heel zacht wol die je ook in de regen kunt dragen. De Flo wol baret vervilt niet en blijft jaren mooi in kleur en vorm. Er zijn ook Franse wol baretten in 2 diameters. Bij het proces van de soepele baret wordt de vorm eerst gebreid en daarna zorgvuldig vervilt, waardoor je de breistructuur niet meer kunt zien. Dat is meteen een kwaliteitsindicatie. Hoe zachter en egaler de wolbaret  vervilt is, desto beter de qualiteit.

Bronté maakt vilt baretten zoals de Mare   en de Mare/B.mare

Een wolvilt of velour vilt heeft een vaste structuur en met een echte vorm. De Mare en Mare/B zijn op verschillende manieren te dragen: zijwaarts over een oor, diep en horizontaal over het voorhoofd, of op de HM Kon. Maxima wjze, op het achterhoofd als een pillbox. De baretten van Bronté zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. 

Nicki Marquardt maakt van repen wol een semi-gestructureerde baret, de Altona.

Die baret heeft heel veel volume en kan heel minimalistisch zijwaarts of achter op het hoofd gedragen worden.

Je kunt de Altona ook als een muts gebruiken, diep over de oren.

Ook The Girl and the Gorilla, het Duits ontwerpduo, maakt baretten: veelal kleine baret-vormen vervaardigd van heel kostbare Italiaanse stoffen.